İLKOKUL 1.SINIF VE ANASINIFI UYUM HAFTASI 5-9 EYLÜL  2022 TARİHLERİ ARASI YAPILACAKTIR.

İLKOKUL 1.SINIF VE ANASINIFI UYUM HAFTASI 5-9 EYLÜL 2022 TARİHLERİ ARASI YAPILACAKTIR.

 

İLKOKUL 1.SINIF VE ANASINIFI UYUM HAFTASI 5-9 EYLÜL  2022 TARİHLERİ ARASI YAPILACAKTIR.

19.09.2020 1221

 

TÜM VELİLERİMİZİN DİKKATİNE

İlkokul 1. Sınıf ve Anasınıfı Uyum Haftası 5-9Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

İlgi (b) yazıda; öğretmenlerin meslekî çalışmalarının 5 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10:00'da başlatacak olması, eğitim öğretim yılı hazırlıkları  ve  uyum eğitimine yönelik planlamalar sebebiyle okula uyum eğitimlerinin 05-09 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmiştir.  Buna göre, öğrencilerimizin okula uyumlarının etkin bir şekilde sağlanması için uyum eğitimi uygulamalarının aşağıdaki esaslar çerçevesinde yürütülmesi önem arz etmektedir

 

1-Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecektir. 

2-Öğrencilerimizin; öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacaktır. 

3-Öğrencilerimize ve velilerimize salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fizikî mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım vb. konularda  bilgilendirmeler yapılacaktır. 

4-Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın   uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılımları sağlanacaktır. 

5-Taşımalı eğitim öğrencileri de yerel imkânlar ölçüsünde uyum eğitiminden yararlandırılacaktır.

         Bilgilerinizi ve başta öğrencilerimiz olmak üzere yönetici, öğretmen, veli ve diğer personelin yeni eğitim öğretim  yılına sağlıklı bir başlangıç yapabilmesini sağlamak amacıyla tüm tedbirlerin Valiliğinizce alınması hususunda gereğini rica ederim.