31.12.2013 6341

J ve J Konuralp İlkokulu Sakarya İlinin eski ve köklü okullarından biridir. Geçmişi 1900'lü yılların başlarına kadar uzanmaktadır. O dönemde 20. başlarında Akyazı 80 hanelik küçük bir nahiye idi. O zamanlar eğitim-öğretim Mahalle Mektepleri'nde Hocalar tarafından yürütülüyordu.

Akyazı'da ilk defa 1910 yılı Kasım ayında Edirne Muallim Mektebi Mezunu Osman Nuri AKINCI başöğretmen olarak tayin edilmiş ve Merkezdeki medrese binasında eğitim ve öğretime 40 kadar öğrenci ile başlamıştır. Mevcut bu bina ihtiyacı karşılamadığından, arsası Beynevit eşrafından Mahmut KOÇ tarafından bağışlanan şimdiki okulumuzun yerinde ahşap bir binanın yapımına başlanmıştır. Ancak halkın yardımıyla binanın yapımı bitirilemediği için, zamanın padişahı Sultan Reşat (V. Mehmet) yardım etmiştir. Gönderilen 20 kırmızı altın ile bodrum üzeri 8 odalı ahşap binanın yapımı 1912 yılında tamamlanmıştır. Yapılan bu yeni binada 1943 yılına kadar eğitim öğretim devam etmiştir. Ancak zamanla bazı değişiklikler yapılarak dershaneler büyütülmüştür.

1957 yılında olan depremde zarar gören ahşap binanın yerine betonarme yeni okul binasının yapımına başlanmış olup, 2 yıl Değirmenler Caddesi'ndeki Mustafa DİLMEN'e ait binada eğitim öğretime devam edilmiştir. 1961 yılında betonarme binasına taşınan okulumuza 1979 yılında 6 derslik daha ilave edilmiştir. Böylece 14 derslik, 3 yönetici odası, 1 laboratuar, 1 kitaplık, 1 toplantı salonu ile eğitim öğretime devam edilmiştir.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gördüğünden yıkılmıştır. Şu anki hizmet binamız Johnson &  Johnson firması tarafından yaptırılmış ve 20.12.2000 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuzda şu an 2 Yönetici Odası, 1 Öğretmenler Odası, 1 Rehberlik Odası, 16 Derslik, 4 Anasınıfı Dersliği, 1 Egzersiz Odası, 1 Spor Odası ve 1 Toplantı Salonu ile hizmete devam etmektedir.