4. Sınıf Öğrenci Velilerinin Seçmeli Ders İşlemleri için Okul Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. (ACİL)

19.02.2015 1027

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Seçmeli Ders İşlemleri 10 Şubat 2015 Tarihi itibariyle başlamıştır. Son Gün 20 Şubat 2015 Cumadır.

SEÇMELİ DERS İŞLEMLERİ

2015-2016 eğitim öğretim yılında tüm sınıflarımız yeni sisteme göre eğitime devam edecektir.  Planlamanın sağlıklı yapılabilmesi, ders kitaplarının sayısının tespit edilebilmesi için velilerimizden seçmeli dersler  için dilekçe alacağız.

Dilekçeleri size ulaştırmadan önce seçmeli dersler hakkında bilgi vermeyi uygun gördük. Aşağıdaki tablolardan ders saatleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Tablo 1 de öğrencinin zorunlu okuyacağı dersleri, tablo 2 de seçmeli olarak alabileceği dersleri göreceksiniz.
  Seçmeli derslerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tanıtım videoları hazırladı. Onları izlemeniz ders seçiminize yardımcı olacaktır. Öğrenciniz için 3 tane seçmeli ders belirleyeceksiniz. Her ders 2 saat olarak belirlenmiştir.

Sınıf Zorunlu Ders Seçmeli Ders Toplam  Saat

5. Sınıf  29 Saat 6 Saat  35 Ders Saati

6. Sınıf   29 Saat  6 Saat  35 Ders Saati

7. Sınıf 29 Saat 6 Saat 35 Ders Saati

8. Sınıf 29 Saat 6 Saat 35 Ders Saati

Aşağıdaki resimlere tıklayarak zorunlu ve seçmeli dersleri görebilirsiniz.

Tablo 1: Öğrencinin Zorunlu Olarak

Okuyacağı Dersler

Tablo 2: Öğrencinin Alabileceği

Seçmeli Dersler

Seçmeli Ders Tanıtım Videolarını

İzlemek İçin Tıklayınız

ÖRNEK:

5. Sınıf 6. Sınıf 7. Sınıf 8. sınıf

Kuranı Kerim (4)  2  2  2  2

Okuma Becerileri (1)  2 -  -  -

Temel Dini Bilgiler (2) 2 - 2 -

Parantez içinde yazan rakam o dersin kaç kere seçilebileceğini gösterir. Öğrenci Kuranı Kerim dersini 4 yıl boyunca seçebilir. Temel Dini Bilgileri dersini 2 yıl seçebilir. Okuma Becerileri dersini 1 yıl seçen öğrenci daha o dersi seçemez.

ÖNEMLİ NOT: Sizlere ulaştıracağımız seçmeli ders dilekçelerinde 3 asıl  1 yedek olmak üzere 4 ders seçeceksiniz.

Derslere önem sırasına göre 1,2,3,4 numaralarını veriniz.

Öğrencinizin 1,2,3 numaraları derslere kaydı yapılacaktır. Ancak dersi seçen öğrenci sayısının azlığı veya öğretmen yetersizliği nedeniyle öğrenciniz bir dersi alamazsa belirlediğiniz 4 numaralı yedek derse kaydı yapılacaktır.